Vores Vision

SilkeORD – Hvor byen og litteraturen væves sammen.

SilkeORD er en litteraturfestival i Silkeborg med fokus på fællesskab og det umiddelbare møde med litteraturen.

Vi bruger Silkeborgs smukke natur og unikke rum i formidlingen af litteratur, så alle kan være med. Litteraturfestivalen SilkeORD er både for skolebørn og voksne, såvel som pensionister og unge. De fleste af arrangementerne er gratis, fordi vi gerne vil se så mange silkeborggensere som muligt til festivalen.

SilkeORD er både for læseheste, bogorme og dem, der ikke har så mange bøger på reolen, men som godt kan lide gode historier.

Silkeborg er en by med en stor kulturel scene, som blandt andet byder på flere forskellige musikfestivaler og kunstmuseer. Indtil videre har litteratur dog ikke fyldt ret meget i det silkeborggensiske kulturliv, men det håber vi på at lave om på med Silkeborgs nye litteraturfestival, SilkeORD.

Grundtanken med festivalen er, at den skal være community-baseret. Med det mener vi, at programmet ikke er smækfyldt med navne på berømte forfattere. Derimod byder vi på en række forskelligartede begivenheder, der giver alle mennesker i Silkeborg mulighed for at mødes om litteraturen.